Business Festival toi yhteen yli 1000 kävijää – kysyntä laajentaa kiertueen uusille paikkakunnille

Rehti, rento ja rohkea

Business Festival-kiertueen isä Markus Koskinen selailee kuluneen vuoden kuvagalleriaa hymy huulilla. Tapahtumat keräsivät mukavan määrän kävijöitä ja tärkein tavoite täyttyi. Suomen Business,- ja verkostoitumistapahtumat saivat uuden tulokkaan, josta kasvoi varhaisnuori. 

Varhaisnuori on kypsymätön ja niin pitääkin. Kehitystä ei voi kiirehtiä. Nuori elää hetkessä: toiminta on lyhytjännitteistä ja asioista edetään nopeasti toiseen. (MLL), lainaa perustaja Markus Koskinen hymyillen.

Halusimme luoda inspiroivaa, rehtiä, konstailematonta ja rentoa toritunnelmaa. Tärkeässä osassa oli myös monipuolinen puhujasisältö, jota voi nauttia eri lavoilta. Rohkeus laajentaa tapahtuma kiertueeksi vaati varhaisnuorille ominaista tahtoa toteuttaa.

Tietäjät tietää. On ollut rankka vuosi. Tahto toteuttaa riskillä livetapahtumia on silti ollut vaivan arvoista, naurahtaa Markus. 

Raikas ja uudistava ote Business-tapahtumiin

Palaute tapahtumissa on ollut positiivista. Tunnelmaa on kuvailtu helposti lähestyttäväksi ja avoimeksi.

Onnistuimme osumaan konseptin, joka kiinnostaa yrittäjiä, päättäjiä ja kokonaisia tiimejä suuremmista yrityksistä. Osallistujia on paljon eri kohderyhmistä ja se tekee tunnelmasta uniikin joka pitää kokea paikanpäällä, kertoo Markus.

Tärkeänä kohderyhmänä ovat olleet myös nuoret ja nuoret aikuiset.

Työelämä muuttuu ja pirstaloituu. Kiertue tarjoaa työkaluja itsesi tai liiketoimintasi kehittämiseen. Matala kynnys osallistua ja verkostoitua on tärkeää nuorille, ketkä haluavat kehittää itseään ja taitojaan, joka täydentää kouluissa opittua, tarkentaa Markus.

Kysynnän mukaan uusille paikkakunnille

Vuoden tärkein tavoite oli investoida tunnettuuden lisäämiseen ja brändin rakentamiseen. Business Festival-kiertue pysähtyy seuraavaksi 24.1. Seinäjoella ja 15.2. Porissa. Tämän jälkeen palataan uudestaan Tampereelle, jonka ”projektipäivä” on tällä hetkellä 9.4. Tämän jälkeen kevään kiertue päättyy yllättävään paikkaan.

Kiertue järjestetään ainoastaan paikkakunnilla, jossa toteutuu kaksi asiaa. Paikallisten julkisen sektorin ja elinkeinoelämän toimijoiden halu tuoda tapahtuma paikkakunnalle ja markkinoida sitä. Lisäksi paikkakunnalta täytyy löytyä myös kumppaneita osallistumaan kustannuksiin, painottaa Koskinen.

Yhdessä jaettu vastuu on Markuksen mukaan avain onnistumiseen. Verkostot tekevät tapahtuman yhdessä.

Taloudellisesti kiertue ei ole mahdollinen, jos yksi äijjä vastaa kaikesta. Tapahtuma onnistuu ja siitä tulee paikkakuntansa näköinen merkityksellinen kohtaamishetki, kun se mahdollistetaan yhdessä. Tunne ei synny pakottamalla, Markus painottaa.

Tapahtuma tarjoaa valmiin konseptin paikkakunnille, jotka haluavat jotain uutta, ideoita ja resursseja toteutukseen. 

Tulevia esimerkkejä ovat Seinäjoki, Pori, Tampere ja Kalajoki, joita valmistellaan tiiviisti paikallisten kanssa. Kevään kiertue päättyy Kalajoen hiekkasärkille 16.5.2024

Siitä tulossa lisää myöhemmin, huikkaa Koskinen ja vinkkaa silmää oven raosta poistuessaan huoneesta.

Osta liput Seinäjoki Business Festivaaleille 24.1.2024, joka järjestetään Omasp stadionilla: https://businessfestival.fi/seinajoki/

Pori Business Festivalin liput julkaistaan myyntiin 12.12.2023. Save the date 15.2.2024 Enersense Areena.

Vuoden 2024 kumppanuudet nyt myynnissä.

Haluatko näkyä positiivisen kiertueen mahdollistajana? Tai haluatko tavoittaa uusia asiakkaita?

Ryhdy kumppaniksi ja soita Markukselle tai laita Whatsapp 0406885860

Kuva: Janne Saajos