Kannattava kuplivuus!-Aito Säästöpankki

Kannattava liiketoiminta on yrityksen menestyksen kulmakivi. Kannattavuutta luo oikein mitoitettu hinnoittelu ja kulurakenne. Tulevaisuuteen tähtäävällä yrityksellä on myös syytä olla tukeva maksuvalmius ja vakavaraisuus, jotta se suoriutuu velvoitteistaan ja vastuistaan. 

Toisaalta kannattavan liiketoiminnan betonivaluna toimii mielestäni myös hyvä ja kupliva fiilis. Sellainen, jossa nauru raikaa ja perjantaipalaverit alkavat ”Dancing queenin” tahtiin. Sellainen, jossa onnistumisia tuuletetaan ja turn off -hetkillä äristään yhdessä ja sitten taas sisuunnutaan tekemään entistä kovempaa. Kuplivuutta on monenlaista. 

Kuplivan fiiliksen luomiseen tarvitaan todellista sisäsyntyistä halua tehdä asioita sen eteen. Siihen tarvitaan aitoutta ja empatiaa, unohtamatta erilaisten persoonallisuuksien sallimista. Uskon, että kuplivan tunteen voi saavuttaa, jos oikeasti haluaa, mutta teennäisenä se ei toimi. Päälle liimattuna mikään ei kestä kovin kauaa: nimim. ”tapettia tapetin päälle” ei vaan wörki. Tässä vaiheessa on jo varmasti hyvä mainita, että kuplivuudella on varmasti myös eri tasoja, eivätkä kaikki voi kuohua samalla tavalla. Mutta yhteisöllisyyden tunteen nimissä kuplien noustessa lasin reunaa pitkin, annetaan niiden nousta ja tasaantua omia aikojaan – toppuuttelu on ankeaa. 

Hyvään fiilikseen tarvitaan toki muutakin kuin pelkkä kuplivuuden salliminen ja perjantaiaamujen Abba. Se vaatii myös huomiota, ylläpitoa, kiinnostuneisuutta, systematiikkaa, tavoitteita ja onnistumisen tunteita. Se vaatii intoa luoda ilmapiiriä, jossa jokainen tuntee jalkojensa kantavan. Kuplivan fiiliksen voi myös saavuttaa taloudellisen hyvinvoinnin kautta. Taloudellinen hyvinvointi voi tarkoittaa meille kaikille hieman eri asioita, mutta uskon, että myös sen saavuttamiseen tarvitaan aiemmin kuvailemiani asioita, kuten tahtoa tehdä, aitoutta, empatiaa, huomiota ja suunnitelmallisuutta. Jotta voi kokea taloudellista hyvinvointia, on altistettava itsensä sen vietäväksi. Ja kun on matkaan hypännyt, tuskin haluaa pois – sama pätee kuplivan työyhteisön kanssa. 

No entäpä sitten taloudellisen hyvinvoinnin valmentaminen, se mitä me Aito Säästöpankissa teemme. Se vaatii jokaisen muun aiemmin kirjaamani adjektiivin lisäksi vielä asiantuntijuutta, rohkeutta ja aitoa ystävyyttä. Jotta taloudellisen hyvinvoinnin matkaan pääsee, on totta tosiaan hypättävä säästöpankkiirin, siis aidon ystävän, vietäväksi oman taloutensa syvimpiin uumeniin. Ja koska meille jokaiselle se hyvinvointi voi tosiaan olla hyvin erilaisia asioita, on aitous ja avoimuus ensiarvoisen tärkeitä asioita matkan alussa, mutta myös sen aikana. 

Miten kannattava liiketoiminta, kuplivuus ja taloudellinen hyvinvointi sitten kulkevat käsikädessä? – No aivan helkkarin hyvin! Ellei jokainen meistä ole yrittäjä, niin jokainen meistä on kuitenkin oman taloutensa toimari, jolla on valta ja vastuu. Oikeastaan ainoa keino selvitä pitkälle tulevaan on pitää toimintansa kannattavana, eli esimerkiksi investoida järkevästi, säästää säännöllisesti ja pitää kulut kurissa. Kannattavuuden kautta saavutat kuplivuuden, tai toisin päin, ja lopulta luonamme on hyvinvoiva talous (ja ihminen). 

Kohti kuplivuutta!

Annamari Yläpoikelus -> https://www.linkedin.com/in/annamariylapoikelus/

Aito Säästöpankki