Kasvun apulantaa on rekrytoinnin rohkeus ja ketteryys- YritysCV:stä apua?

Kun kasvua tavoitellaan ja uusia ihmisiä rekrytoidaan, niin haasteeksi saattaa joskus tulla se fakta – että Suomi on pieni maa eikä sitä kampaviineri suussa palaverissa profiloitua superosaajaa löydy edes suorahaun laserintarkalla etsinnällä. Helposti käy niin, että yksi puute vaatimuksista lyö laudalta 10 rekrytointia puoltavaa seikkaa. Puutteen sijaan kannattaakin havainnoida osaajan vahvuuksia ja sitä mitä muuta osaamista hän voi tuoda tullessaan. Vaikka on toki tärkeää pitää fokus kirkkaana yrityksen strategioiden läpivientiin niin ei ole väärin tehdä pientä hienosäätöä sen mukaan mitä osaajamarkkinat voivat yritykselle tarjota – joskus sieltä löytyy ihan uutta liiketoimintaa ja kasvua puoltavaa osaamista !

Toinen seikka on se, miten ketterästi rekrytoidaan. Havainnoin paljon oman työni kautta eri yritysten toimintatapoja, että toisaalta kuulen omien verkostojen rekrytointikokemuksia. Silmiinpistävää on, että pääosin rekrytointi on edelleen varsin työläs koettelemus vaikka rekrytoidaan positioon, jossa on tarjolla vain osaajien niukkuutta markkinoilla. Työssä olevat osaajat harvoin haluavat, saati voivat ottaa vapaapäiviä haastatteluihin tai soveltuvuusarviointeihin, panostaa hakemusten tai esitehtävien laadintaan tunteja, joten heitä työläys ei houkuttele. Olen seurannut juuri lähipiirille tulleita suorahakukonsulttien yhteydenottoja, joissa ei paljon kerrota, ei edes palkkatasoa, mutta silti pitäisi olla kovin kiinnostunut jatkokeskusteluihin varsin hatarin alkutiedoin. Saati se, miten työlästä edelleen se yleisin, eli perinteinen työpaikkailmoitus ja siihen hakeminen on. Harva ehtii ja jaksaa saati huomaa ilmoittelua. Ketteryyttä siis – ymmärtämällä miten osaaja aidosti saadaan kiinnostumaan ja tekemään sen jälkeen seuraavat askeleet inhimillisiksi työkuormaltaan.

Yksi yritysten uusista keinoista vastata osaajien tiedonjanoon rekrytoinnin alkuvaiheessa on YritysCV – dokumentaatio, joka vastaa pitkälti kaikkeen siihen mitä osaaja tarvitsee tai kaipaa seuraavan työpaikkansa valintaan – vähän niin kuin käänteinen osaajan CV. YritysCV säästää aikaa myös jatkovaiheista, ei tarvita yritysesittelyä haastatteluissa eikä lisäkysymysten esittämiseen useinkaan tarvitse varata puhelinaikoja. Uskon, että YritysCV tekee rekrytoinnissa läpimurron tämän vuoden aikana. Olen tätä innovoinut viime vuoden lopulta ja tuloksia on alkanut tulla rohkeilla rekrytointia nykyaikaistavilla ja suoraviivaistavilla yrityksillä. YritysCV:stä ja rekrytoinnista keskustelen mieluusti kenen kanssa tahansa, joka haluaa tuoda yrityksensä tähän hetkeen ja vastata osaajien toiveisiin sekä samalla kasvaa yrityksenä rohkeiden henkilövalintojen kautta.

Ville Mäkinenhttps://www.linkedin.com/in/villepetterimakinen/

Kirjoittaja on iSearch Group Oy perustaja ja intohimoinen ketterän suorahaun kehittäjä sekä uniikin osaajakokemuksen puolestapuhuja.