Ovelta ovelle-myynti vaihtui LinkedIniin

Artikkeli Hyttinen (1)

Myyntimiehen alku vaihtoi LinkedIniin: ensin hänen kokonaismyyntinsä laski, tämän jälkeen nousi reilusti yli ovelta-ovelle tason. Tässä 5 vinkkiä miten sinä onnistut suoraan kasvuun!


1. Heitä postauskammo roskiin – hyväksy keskeneräisyys


Pelko siitä, että ”koko maailma” näkee tämän minun postaukseni. ”Mitähän kaikki oikein ajattelee?” ”Onpa noloa”

Inhimillisiä ajatuksia, mutta oman kokemukseni mukaan nämä on pakko heittää romukoppaan mikäli haluaa kehittyä. Nimittäin ilman määrää ei voi kehittyä, ja jos ei tee, ei tiedä.

Ja sitä paitsi, ketään ei oikeasti kiinnosta todennäköisesti sinun tai minun ns. ”huono” postaus, kaikilla on enemmän mietittävää omassa elämässä, hyvät ja lisäarvoa antavat jäävät vain mieleen.


2. Älä ainoastaan ole ”Social”, muista myös ”Selling”


Pelkkä pöhinä ei harvoin riitä, täytyy myös muistaa myydä. Eli esimerkiksi Linkedinissä:

  • Tee polleja (kyselyjä), avaa vastausten pohjalta keskusteluja ja sovi tapaamisia
  • Pistä viestiä postauksista tykänneille
  • Verkostoidu

Vaikka heti et saisikaan kauppaa, niin ainakin itselleni on moni palannut myöhemmin, että ”Hei nyt se olisi sitten ajankohtaista” (Jätä ihmiselle kysymys, niin hän palaa luoksesi?)

Toki, eihän kaikki tästä välttämättä tykkää, mutta missäpä jokaikistä pystyisi miellyttämään?

Lisäksi monikanavainen myynti on hyvä pitää myös mielessä. Itsellä esim. maksettu Facebook mainonta on toiminut hyvänä vastapainona/tukena Linkediniin… ”Ai hei, olenkin nähnyt sinua Linkkarissa” Tai toisinpäin.


3. Pidä tavoite kirkkaana mielessä – älä tuudittaudu


Mikään ei ole mielestäni tärkeämpää kuin tämä: Vuodessa on 12 kuukautta, kuukaudessa n. 30 päivää, päivässä 24 ja työpäivässä 8 tuntia. Helposti voi käydä niin, että ajattelee ”No onhan tässä aikaa, jos ei tänään tule kauppaa, niin sitten huomenna”. Tässä piilee mielestäni sudenkuoppa. Ennemminkin kannattaa pilkkoa tavoite päivä- ja viikkotasolle ja olla itselleen kuin pieni ”natsi”, seurata tavoitteen toteutumista herkeämättä. Muuten voi helposti ottaa ns. ohraleipä. Tavoite kyllä ohjaa tekemään oikeita asioita! Hyvä on toki kuitenkin myös muistaa armollisuus, muuten voi ahdistus yms. vallata liikaa mielen, elämässä on muutakin kuin tavoitteet.


4. Muista tarinan kerronta, kehitä itseäsi, lue kirjoja


Kirjailija Juhana Torkin sanoin ”Hyvä tarina on kuin uni – näkeekö, joku unia bullet pointteina tai

Powerpoint esityksinä? Tarina on siellä missä on tunnetta”

Yritä kertoa viestisi mieluummin mukaansatempaavan tarinan kautta. Hyvä tarinaan pystyt tiivistämään merkitystä pieneen pakettiin paljon enemmän kuin moneen muuhun asiaan: #samaistuminen

Tarinankerronnan sekä viestinnän oppikirjoina itselle on ainakin toiminut hyvin juurikin Juhana Torkin kirjat ”Tarinan valta” sekä ”Puhevalta”, kiitos vinkeistä ja hyvistä oppimiskokemuksista!


5. Inspiroidu itseäsi paremmista ja opi!


Linkkarin ”Save item” kohta, mikä onkaan sen parempaa. Kun näet hyvän postauksen, tallenna se. Näin voit myöhemmin rauhassa tutustua siihen ja miettiä miksi juuri tuo postaus menestyi.

Tämän jälkeen yritä soveltaa oppimaasi käytäntöön. En kuitenkaan tarkoita, että plagioi, mutta inspiroidu, ja miksi kuitenkaan keksiä pyörää uudestaan?

Taisi olla erinomaisessa kirjassa (”Pim olet luova”/Paavo ja Lauri Järvilehto) vapaasti muisteltuna näin: Mestaritekijät ovat kuin ammattivarkaita (sen hyvässä merkityksessä). He nappaavat yhden asian sieltä, toisen täältä ja lopulta ottavat tehosekoittimen käteen… Ja tadaa kas niin, yhtäkkiä täysin uusi ja uniikki mestariteos – jotain tuttua, mutta samaan aikaa paljon uutta!


Lauri Hyttinen

Kirjoittaja on 23 v kantapään kautta opiskellut ja opiskeleva myyntimies, Suomen suurimman kotien sisustusremontoijan Tähtiremontit Oy:n osaomistaja ja matkalla kohti 2030 luvun remonttialaa. Vuonna 2022 hän myi remontteja ilman yhtään kylmäsoittoa/ovea n. 560 000 € edestä. Mottona voisi hänelle toimia: Yritä, erehdy, onnistu!