ali-omar

Ali Omar

  • Kalajoki 16.-17.5.2024

Ali Omar

Kykeneekö tiimi tähän? Voittavan tiimin kokemukseen perustuvat elementit

Tässä enkelisijoittaja Ali Omarin erikoishaastattelussa pureudutaan läpikotaisin läpi voittavan tiimin kokemuksiin perustuvat lainalaisuudet. Armoa ei tunneta, vaan Alin tunnettuun sähäkkään tyyliin pureudutaan myös vaikeisiin asioihin, mistä ei monesti ääneen puhuta.

Ali aloitti vuokralääkäripalveluja tarjonneen MedOne Oy:n aluepäällikkönä vuonna 2005. Pääomistajat myivät MedOnen Attendolle kesällä 2007, ja heti alkusyksystä samana vuonna Ali perusti Kustaa Pihan kanssa Med Groupin. Toiminta keskittyi aluksi ensihoitoon, mutta laajeni pian yleislääkäri- ja hammaslääkäripalveluihin sekä kotiin vietäviin hoivapalveluihin. Draivilla ja näkemyksellä Med Groupin liikevaihto kasvatettiin kymmenessä vuodessa ”nollasta sataan” – alkutekijöistä sataan miljoonaan euroon. Kesällä 2018 aika oli kypsä exitille ja Med Group myytiin kahdelle eri ostajalle. Onni terveys (Onni hoiva) siirtyi Tradeka-yhtiöt Oy:lle ja Onni hammas Oral-brändin alle Colosseum Dental Groupille.

Ensimmäiset enkelisijoituksensa Ali teki vuonna 2017 ja liittyi silloin myös ainoan suomalaisen bisnesenkeliverkoston Finnish Business Angels Networkin (FiBAN) jäseneksi. Tunnustusta enkelitoiminnasta tuli nopeasti: Ali Omar on Vuoden Bisnesenkeli 2019. Vuosikymmenen päätteeksi Ali kasvatti ansioluetteloaan ja bisnes-pätevyyttään myös MBA-tutkinnolla. Startup-yritysten rahoittamisesta ja niiden kasvun edistämisestä tuli hänen ammatillisen intohimonsa, osaamisensa ja energiansa pääkohde.

Nuoria yrittäjiä ja potentiaalisia menestyjiä mentoroiva Ali tunnetaan älyllisesti ankarasta ja loogisia, kestäviä perusteita vaativasta debatoinnistaan. Alin portfolioyritykset hyötyvät tästä piirteestä yhtä lailla kuin hänen kokemuksestaan ja kontakteistaan. Startupien luotsaamisessa ei myöskään ole ollut haitaksi, että Alin henkilökohtaisiin kiinnostuksen kohteisiin kuuluu yrittäjyys- ja talousasioiden lisäksi mm. psykologia. Nuoresta asti Alia kiehtoneilla uusilla teknologioilla on edelleen erityissija ja -merkitys hänen elämässään, mikä näkyy mm. sijoituskohteiden valinnassa.

Tutustu Aliin täältä!