jarkkonieminen

Jarkko Nieminen

  • Kalajoki 16.-17.5.2024

Jarkko Nieminen

Ihminen – urheilija – tennispelaaja

Suomen miesten tennismaajoukkueen valmentaja ja entinen pelaajahuippu Jarkko Nieminen saapuu mukaan tähdittämään ainutlaatuista Business Festival-tapahtumaa.

Suomen tennispelaajat ovat tehneet tuoreeltaan hienoa jälkeä ympäri maailmaa. Kirsikkana kakun päällä historian ensimmäinen kerta Davis Cupin lopputurnauksessa, jonka aikana Suomi eteni lopulta välieriin asti. Yksilötasolla juhlittiin yhtä grand slam -mestaruutta, kun Harri Heliövaara valloitti US Openin sekanelinpelin parinsa Anna Danilinan kanssa.

”Pelaajat hoitavat totta kai hommat kentällä, mutta Niemisen roolia valmentajana ja hengennostattajana korostetaan sekä pelaajien että Tennisliiton toimitusjohtan Teemu Purhon suulla vuolaasti.

– Olen kysynyt häneltä, miten hän saa tiukoilla hetkillä pelaajista esiin sen parhaan mahdollisen. Se on sellainen yksittäinen kyky, mitä arvostan, ihailen ja ihmettelen, että miten hän sen tekee.” – (YLE, 21.11.2023)

Business Festival-tapahtumassa kuulemme Jarkko Niemisen näkemyksiä ihmisten johtamisesta niin VIP-kapteenipaneelissa kuin omassa puheenvuorossa. Nieminen on korkeimmalle koskaan maailmanlistalla sijoittunut suomalainen ammattitennispelaaja kaksinpelissä ja ainoa ATP-kaksinpeliturnauksen voittanut suomalainen. Davis Cupissa Nieminen edusti Suomea vuosina 1999–2016. Hän on voittanut joukkueessa eniten otteluita ja eniten kaksinpelejä. Menestys on näkynyt myös listasijoituksissa ja vuonna 2006 Nieminen oli maailmanlistan 13 ja Top 100 listalla hän pysyi 14 vuotta peräkkäin.