jarkkonieminen

Jarkko Nieminen

Jarkko Nieminen

Kuinka johtaa ihmisiä rakentamalla ainutlaatuinen pelaajasuhde?

Suomen miesten tennismaajoukkueen kapteeni ja entinen pelaajahuippu Jarkko Nieminen saapuu mukaan tähdittämään ainutlaatuista Business Festival-tapahtumaa.

Suomen tennispelaajat ovat tehneet tuoreeltaan hienoa jälkeä ympäri maailmaa. Kirsikkana kakun päällä historian ensimmäinen kerta Davis Cupin lopputurnauksessa, jonka aikana Suomi eteni lopulta välieriin asti. Yksilötasolla juhlittiin yhtä grand slam -mestaruutta, kun Harri Heliövaara valloitti US Openin sekanelinpelin parinsa Anna Danilinan kanssa.

”Pelaajat hoitavat totta kai hommat kentällä, mutta Niemisen roolia valmentajana ja hengennostattajana korostetaan sekä pelaajien että Tennisliiton toimitusjohtan Teemu Purhon suulla vuolaasti.

– Olen kysynyt häneltä, miten hän saa tiukoilla hetkillä pelaajista esiin sen parhaan mahdollisen. Se on sellainen yksittäinen kyky, mitä arvostan, ihailen ja ihmettelen, että miten hän sen tekee.” – (YLE, 21.11.2023)

Business Festival-tapahtumassa kuulemme Jarkko Niemisen näkemyksiä ihmisten johtamisesta niin VIP-kapteenipaneelissa kuin omassa puheenvuorossa. Nieminen on korkeimmalle koskaan maailmanlistalla sijoittunut suomalainen ammattitennispelaaja ja ainoa ATP-kaksinpeliturnauksen voittanut suomalainen. Davis Cupissa Nieminen edusti Suomea vuosina 1999–2016. Hän on voittanut joukkueessa eniten otteluita ja eniten kaksinpelejä. Nieminen toimi ATP:n pelaajaneuvostossa vuosina 2010–2014.