ida-karimaa

Ida Karimaa

Ida Karimaa

Ilmiöiden synty musiikkiteollisuudessa

Kun seminaarin teemana on ilmiöt ja ilmenemismuotona festarit, on itsestään selvää, että emme voi jättää tätä laulua laulamatta. Nyt ollaankin festareiden ytimessä, kun lavalle nousee haastatteluun Monspin A&R Ida Karimaa avaamaan ilmiöiden syntyä musiikkiteollisuudessa.

Idan kanssa keskustellaan mm. miten artistin ympärille saadaan luotua noste, joka kantaa? Mistä kaikki oikein lähtee liikkeelle ja voiko menestystä ennustaa? Mitä on artistin vastuulla ja mikä on levy-yhtyeen rooli ilmiön synnyttämisessä?

Monspille levyttäneiden artistien joukosta löytyy monta kotimaista ilmiöksi noussutta supertähteä ja tällä hetkellä levy-yhtiön artisteina on mm. Nuppu Oinas ja Pyrythekid – niin, ja tietysti ehkä se tämän hetken kuumin musiikkiteollisuuden ilmiö, Käärijä.

Business Festival kävijöillä onkin nyt ainutlaatuinen mahdollisuus kuulla vastaus kysymykseen: Miten Käärijästä tuli kansainvälinen ilmiö ja Suomen euroviisukappaleesta Spotify-musiikkipalvelun kaikkien aikojen striimatuin suomenkielinen kappale?

Joten “cha cha cha” festivaalikansa! Pidä kaksin käsin kiinni juomista, tikkaa itsesi eturiviin ja siirrä tuoreeltaan musamaailman vinkit omaan työhösi.

Kuka on Ida Karimaa?

Karimaa on tullut tunnetuksi YleX:n musiikkitoimittajana vuodesta 2015 lähtien, ensin Uuden Musiikin Iltavuorosta, myöhemmin Uuden Musiikin X-ohjelmasta. Ida siirtyi vuonna 2020 luotsaamaan Monspia, jonka artisteina toimii tällä hetkellä mm. Käärijä, Nuppu Oinas ja Pyrythekid.