Petteri Poukka ja Seppo - Business Festival Turku

Petteri Poukka

  • Turku (Logomo), 27.10.2023

Petteri Poukka

Ilmiö nimeltä Seppo-koira – vapaaehtoistyöntekijä ja markkinointitoimiston huippumyyjä

Kun toinen antaa ja toinen saa, on onni tasaraha.

Miten pyyteetön vapaaehtoistyö, hyvän mielen tempaukset ja monikanavainen läsnäolo somessa kääntyy kassavirraksi?

Tästä setistä saat ajatuksia siihen, miten sinäkin voit rakentaa ilmiön ympärillesi. Usein kliseisesti sanotaan, että ”miettikää asioita boksin ulkopuolelta”, mutta entä jos se omaleimainen ja potentiaalinen ilmiö onkin ollut koko ajan siellä boksin sisällä? Et vain ole vielä löytänyt sitä.

Kuka on Petteri Poukka? Ja kuka on Seppo-koira?

Petteri Poukka on vuonna 2016 perustetun markkinointitoimisto Louhos Digitalin perustajaosakas ja sisältöjohtaja. Petteri oli vuosituhannen alkupuolella Suomen historian ensimmäisiä sometähtiä, kun peteonkeisari-nimimerkki niitti valtavaa suosiota legendaarisessa IRC-galleriassa. ”Galtsun” kautta tie on vienyt myös muiden kanavien ytimeen, ja suurten yhteisöjen hallinnasta on tullut arkipäivää.

Tavallisena työpäivänään Petteri käsikirjoittaa ja ohjaa markkinointikampanjoita yrityksille.

Petterin 13-vuotias Seppo-koira on myös Louhoksen yksi perustajista ja titteliltään Community Cheese Manager. Seppo on yksi Suomen tunnetuimmista karvakuonoista, jolla on somekanavissaan yli 100 000 seuraajaa. Petteri on muun muassa kirjoittanut Seposta kirjan sekä kerännyt Sepon kanssa kymmeniätuhansia euroja hyväntekeväisyyteen ja käynyt vapaaehtoistöissä yksinäisten ikäihmisten luona vuosikymmenen ajan. Palvelukodeissa Seppo on ehdoton supertähti.

Kaikki tämä touhuaminen, ystävällisyys ja hymyilevän Sepon somesuosio ovat kääntyneet kuin huomaamatta isoiksi verkostoiksi ja uusiksi asiakkuuksiksi. Piileekö salaisuus jopa siinä, että vilpitön tavoite ei ole koskaan ollut tehdä rahaa, vaan saada ihmiset hymyilemään ja auttaa heikommassa asemassa olevia?

Miten ihmeessä Seppo on kairannut ”työurallaan” Louhoksen asiakkaaksi muun muassa kunnan sekä merkittäviä järjestöjä ja yrityksiä? Petteri jauhaa slotissaan erikoislaatuisen elämäntapatarinansa Sepon kanssa, joka käynnistyi aikoinaan vahingossa Sepon pallien leikkauksen jälkeen.

Nopeimmille hihasta nykäisijöille luvassa Seppo-kirja pukinkonttiin.